Tarot’un en gizemli kartlarından birisi olan ‘Aziz’ bir sürü sırrı içinde barınmaktadır. Majör Arkana’nın 5. kartıdır. Venüsyen bir etkide ve boğa arketipindedir. Kartın dış görünüşünde öne çıkan sembollerden bazıları şunlardır:

1- Tahtının altında iki tane insanın ona doğru bakması onun bilge olduğunu ve sözü dinlenen birisi olduğunu işaret eder.

2-Tahtının altındaki iki anahtarlardan birisi güneşi, diğeri ayı temsil eder.

3- Sağ eliyle yaptığı işaret ile gökyüzünü gösterir. Gökyüzünden aldığı bilgileri yeryüzünde kullandığını gösterir.

4- Din ve diğer geleneksel biçimleri ifade eden bir kart olduğu düşünülmektedir.

kjdfjşgjfds
OKUMALARDAKİ ANLAMLARI

Kart genel olarak dini ve manevi ögelerle ilişkilendirilir.  Destede karşısına çıktığında bir sır saklandığına ifade edebilir. Maddiyata önem veren ve  insanlar tarafından bilge olarak görülen bir kişi hakkında tüyolar verir. Bu kart açılımda çıktıysa mutlaka ortada bir sır vardır.

Açılıma göre; uygunluk, sosyal onay, merhamet, bereket, affetme, şefkat gibi kavramların ihtiyacını gösterebilir.

Başkalarıyla çalışarak başarı elde edebilirsiniz. Çok hırslı bir yapıya da işaret edebilir. Para ve mevkiye de düşkünlüğü gösterebilir. Materyalist bir zihniyeti ifade eder. Kindar bir kişiyi gösterebilir. Değişimin her zaman iyi olmadığı konusunda mesaj verir. Yeni bir adım atarken dikkatli düşünmeni söyler. Eski ve denenmiş taktiklerin işe yarabileceğini söyler. Geleneklere ve geçmişe bağlılığı simge eder.

Aziz kartının ters okumasında ise  başarısızlık, hırslarının insanı ele geçirmesi, aşırı oburluk, aşırı şehvet düşkünlüğü, dürüst olamama, para ve maddiyatın kişiye yön vermesi gibi olayları ifade edebilir. Aynı zamanda çok tutucu ve sabit fikirli bir insanı da  simgeleyebilir.

Aziz kartı farklı destelerde farklı görüntüye sahip olsa da bize hep aynı hikayeyi anlatır. Başka destelerde papa veya öğretmen olarak adlandırılabilir.

AŞK VE İLİŞKİ

Eğer bir ilişki varsa o ilişkinin duyurulabileceğini gösterir. İnsanlar tarafından bilinilebileceğini söyler. Farklı bir bakış açısının ilişkiyi olumlu yönde etkileyebileceğinden söz eder. Geçmişe olan bağlılık ve geçmişte aşamadığınız bazı olaylar yüzünden ilişkinin tökezlediği sinyalini verir.

KARİYER VE İŞ HAYATI

İş hayatında tıkanmayı gösterir, işlerin yolunda gitmediği veya yavaş gittiği mesajını verir. Kariyerinizde geniş çaplı hareketler, yeni reformlar gerebilir. Değişime kesinlikle kapalı bir kart. Bakış açınızı değiştirmenizi önerir.

Güçlü ve hırslı bir insan olduğunuzu gösterebilir. Risk almanız gerekebilir ki bu kart da böyle birine işaret eder. Aziz kartı geleneksel ve eski metotları tavsiye eder  fakat eğer iş hayatınızda sorunlar varsa radikal değişimler daha iyi olur. Bu konuda da dikkatli olmanız gerekir.

Son olarak şunu da söyleyeyim; tarot bir fal değil, bilinçaltı ve kehanet okuma sanatıdır.

Bu içeriğin her türlü sorumluluğu ve hakları, yazar(lar)ına aittir.
Bu içerik, Temsil.org editör ekibinin ve bu sitedeki diğer içerik üreticilerinin görüşlerini yansıtmaz.